Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Iuliu Ilyes: „Coica spune minciuni, minciuni, minciuni”!
Florin Răchitan  - Marti, 29 Mai 2012

Insistând pe invitaţia lansată contracandidatului său, Dorel Coica, de a susţine împreună o dezbatere televizată în timpul campaniei electorale, candidatul UDMR pentru un nou mandat la conducerea Primăriei Satu Mare, Iuliu Ilyes i-a transmis marţi câteva întrebări, în cadrul unei conferinţe de presă, făcând şi aprecieri cu privire la ceea ce consideră a fi „aberaţii trântite în faţa sătmărenilor în mod iresponsabil” din partea candidatului USL.

 

Ilyes consideră că Dorel Coica fuge din faţa provocării, deoarece „e uşor să vorbeşti singur şi să faci chiar atacuri la persoană fără să ai curajul să te confrunţi cu persoana pe care o ataci”.

 

El i-a transmis din nou, contracandidatului său două întrebări, la care aşteaptă răspunsuri. Prima se referă la promisiunea lui Coica de a construi 1.000 de locuinţe pentru tineri în cazul în care va deveni primar.

 

Iuliu Ilyes îl roagă să precizeze locaţiile unde se gândeşte să construiască aceste locuinţe, în condiţiile în care municipiul Satu Mare nu mai are terenuri în proprietate publică şi nici bani pentru asemenea investiţii de anvergură.

 

Conform calculelor lui Ilyes, numai construirea locuinţelor ar costa 20 milioane de euro, ceea ce înseamnă bugetul total de investiţii al municipiului Satu Mare pe o perioadă de cinci ani, la care se mai adaugă cheltuieli pentru achiziţii de terenuri de la proprietari privaţi şi asigurarea infrastructurii necesare unor asemenea blocuri de locuinţe.

 

A doua întrebare are ca subiect promisiunea lui Coica de realiza izolarea termică gratuită la toate blocurile din municipiul Satu Mare. Tot potrivit calculelor lui Ilyes, o asemenea investiţie ar necesita cam 400 milioane de lei, ceea ce înseamnă bugetul municipiului Satu Mare pe patru ani de zile.

 

Iuliu Ilyes susţine că eventuale contribuţii ale Uniunii Europene, prin Guvernul României la sprijinirea unor asemenea proiecte n-ar reprezenta mai mult de jumătate din cheltuielile totale, acoperirea celeilalte jumătăţi a acestei sume căzând în sarcina administraţiei locale.
 

 

„Noi avem nevoie de soluţii concrete pentru sătmăreni, nu de soluţiiile lui Mazăre de la Constanţa sau soluţii din New York. Acestea nu le poate oferi nici Ponta nici Boc nici Marko Bela, ci trebuie să le găsim aici, la nivel local” – a declarat Iuliu Ilyes.

 

El l-a ironizat pe contracandidatul său, arătându-se dispus să-i ofere pe un memory-stick cele peste 1.000 de pagini pline cu acte normative ce conţin responsabilităţile unui primar, exprimându-şi speranţa că în felul acesta, după ce se documentează temeinic în legătură cu aceste aspecte, Dorel Coica va putea să poarte o conversaţie profesională cu actualul primar, înainte de alegeri, fiindcă „după aceea sper că nu va mai fi cazul niciodată”.

 

„Dorel Coica a arătat că nu are habar de administraţie, nu a avut nici o propunere de proiect de hotărâre în întregul său mandat în Consiliul Local şi tot ceea ce spune sunt minciuni, minciuni, minciuni” – a încheiat Iuliu Ilyes.

2269 vizite
Distribuie pe